Work And Travel Türkiye

J-1 Vizesi

J-1 vizesi, A.B.D. tarafından değişim programı katılımcılarına verilen, öğrencilere 4 aylık yaz tatilleri süresince yasal çalışma izni sağlayan vizedir.

J-1 Vizesine başvurmadan önce sponsor kuruluş tarafından sağlanan ve Uygunluk Sertifikası da denilen DS-2019 Formunu doldurmanız gerekmektedir.

Normalde, J-1 vizesi ile seyahat hakkı yoktur. Ancak WAT katılımcılarına, istisnai bir hak tanınmıştır. WAT programı katılımcısı, J-1 vizesi ile çalışma süresini tamamladıktan sonra isteğe bağlı olarak bir aylık seyahat süresine sahiptir. Bu sürece “Grace Period” ismi verilmektedir. Çalışma izninizin dolayısıyla vizenizin son gününden itibaren başlar ve maksimum 1 ay sürer.

J-1 vize türü katılımcıya DS-2019 formunda belirtilen süre boyunca yasal çalışma imkânı ve bir Sosyal Sigorta Numarası edinebilmesini sağlar. J-1 vizesi uzatılamaz ve J-1 vizesi ile ABD’ye giriş yapan kişiler aşağıdaki işlerde çalışmaz;

  • Au-Pair
  • Kamp görevlisi
  • Tıpla ilgili branşlar ve sağlık görevlisi
  • Uçuş eğitimi
  • Yolcu gemisi

Farklı bir ülkede okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, J-1 vizesini almak için kendi ülkelerine gitmelerine gerek yoktur. WAT programına katılmak için öğrenim gördükleri ülkedeki ABD Konsolosluk veya Büyükelçiliklerine başvuruda bulunabilirler. Ancak konsolosluk görevlileri Türkiye’de üniversite eğitimi alan yabancı öğrencilerin vize başvurularını kendi ülkelerinden yapmalarını önermektedir.

J1 vizesi sahibi katılımcının eşi ve çocukları J-2 vizesi ile A.B.D.de çalışma izni alabilirler.

J-1 vizesi ile değişim programına katılan öğrenciler, eğitim hayatları süresince istedikleri kadar Work and Travel ve diğer değişim programlarına katılabilir, ancak son katılımdan döndükten sonra iki yıl geçmeden A.B.D.’ye göçmenlik başvurusu yapamaz.

 

Form doldurun, size Özel daha detaylı bilgi için arayalım...